marți, 6 aprilie 2010

Antrenament

Antrenamentul aerobic
Antrenamentul aerobic este foarte important în pregătirea oricărui culturist, în ciuda reputaţiei de „devorator de muşchi” pe care a căpătat-o. Aerobicul nu doar că ardere grăsimile, dar ajută şi la înlăturarea reziduurilor din muşchii solicitaţi. De asemenea, o activitate cardio facilitează oxigenarea şi transportul substanţelor nutritive în muşchi, cu efect benefic în refacerea şi mărirea fibrelor musculare. În acest sens, 45 de minute dintr-o activitate aerobică la intensitate mică de câteva ori pe săptămână sunt absolut suficiente.

Evitarea supraantrenamentului
O problemă majoră care îi afectează pe foarte mulţi entuziaşti ai culturismului este efortul în exces şi neglijarea recuperării. Dacă nu alocăm suficiente resurse şi timp refacerii, organismul cedează în final.Manifestările supraantrenamentul sunt de natură fizică şi psihică. Ele pot include puls ridicat la trezire, tensiune crescută dimineaţa, dureri articulare şi musculare, dureri de cap, frisoane, oboseală, lipsă de energie, insomnie, lipsa poftei de mâncare, sete permanentă, răceli dese, infecţii frecvente, deteriorarea funcţiilor sistemelor endocrin, nervos şi imunitar, apatie şi nervozitate, perturbări ale somnului, depresie, scăderea puterii de concentrare. Iată câteva modalităţi de prevenire a supraantrenamentului:- Antrenamentele nu trebuie să depăşească 1 oră.- Perioade adecvate de somn şi odihnă.- Creşterea graduală a intensităţii antrenamentelor.- Perioade de pauză.- Nutriţie adecvată bogată în proteine, vitamine şi minerale în cantităţi suficiente.

Este indicat sa se faca antrenamentul de 3 ori pe saptamana 1 zi da una nu. In continuare antrenamentele pe grupe de muschi:

Abdomen Antebrat Biceps Triceps Piept Spate Umar Picioare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu